Kracht door balans

 

Biofeedback opleiding

 

 

StartpaginaIntroductie cursusSupervisieOverige cursussenDocentenScholingsagendaWebwinkel

 

Practicum ďOntspannen ademenĒ (2-daagse)

 

Inleiding

Ademen, een automatisch en onbewust proces dat onder invloed van spanning disfunctioneel kan worden. Langdurige stress kan er voor zorgen dat we vergeten hoe het voelt om ontspannen te zijn en vrij te ademen. Het ademen verloopt in een te hoog tempo, te hoog in de borstkas en te oppervlakkig en de cliŽnt is zich daar niet bewust van. Wel zijn er vage klachten, zoals slechter slapen, een opgejaagd of onrustig gevoel, vermoeidheid en soms benauwdheid of druk op de borst.  Juist omdat ademen onbewust verloopt werkt het bewust sturen van de adem via ademoefeningen bij deze cliŽnten vaak averechts. Het voelt onwennig, niet fijn en kan zelfs leiden tot hyperventilatie. Een aanpak via oefeningen voor bewustwording van spanning en voor ontspanning met minder nadruk op de adem is bij deze groep cliŽnten effectief gebleken en kan het begeleidingstraject ondersteunen. In deze praktische workshop wordt u een diversiteit aan bewustwording- en ontspanningsoefeningen aangeboden, die u zelf gaat ervaren en leert toepassen. Aan het einde van dit practicum kunt u goed inschatten welk soort oefening u het beste kunt inzetten bij een specifieke cliŽnt. U ontvangt een USB stick met de oefeningen, zodat u deze kunt printen en meegeven aan uw cliŽnt.   

 

Doelgroep

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten,  die cliŽnten zien met spanningsklachten en een breder scala aan mogelijkheden willen hebben om de cliŽnt effectief te leren ontspannen.

 

Aantal deelnemers

8-12 personen

 

Leerdoelen

Na afronding van het practicum is de cursist in staat om op basis van het beeld van de spanningsklachten de cliŽnt de meeste geschikte begeleiding te bieden voor het leren ontspannen.

 

Opzet cursus

Het practicum bestaat uit 2 dagen met een tussenpauze van twee weken. Er wordt theoretische achtergrond geboden, echter het zelf oefenen en ervaren staat centraal.

 

Data

9 en 23 maart 2018 Volgeboekt

Het practicum wordt opnieuw gegeven op 2 en 16 november 2018

 

Locatie

Ambiance Houtrust, Hooglanderveen (Amersfoort-Noord)

 

Docent

Eveline Kempenaar (Psychosomatisch Fysiotherapeut, Adem- en Ontspanningstherapeut methode van Dixhoorn)

 

Kosten

Ä 395 euro, inclusief lunch, koffie en thee

 

Certificaat en accreditatie

Bij 100% aanwezigheid wordt na afloop van de workshop aan de deelnemers  een  certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Accreditatie voor 34 studiepunten is verstrekt door de SKB (Stichting Keurmerk Beroepsopleidingen).

Accreditatie voor 15 punten is toegekend door de ADAP voor oefentherapeuten.

Accreditatie voor 17 punten is toegekend door het KNGF voor het register Algemeen.

 

 

Inschrijfformulier